2017. augusztus 9.

Zöldborsós spagetti


Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zöldborsó, 40 dkg spagetti, 1 hagyma, 5 dkg vaj, 2-3 evőkanál olívaolaj, 10 dkg mascarpone, petrezselyemzöld, 5 dkg fetasajt, csilipehely, só.


Elkészítése: A spagettit enyhén sós vízben főni tesszük. Az apróra vágott hagymát a vaj és az olaj keverékén 1-2 percig dinszteljük, majd rátesszük a zöldborsót és az apróra vágott petrezselyemzöldet, megsózzuk és többször átkavarva, 4-5 percig pároljuk. Felét kiszedjük és félretesszük, az edényben maradt zöldborsót pedig botmixerrel pürésítjük, közben annyi forró vizet adagolunk hozzá a spagetti levéből, amennyivel krémes állaga lesz. Belekavarjuk a mascarponet, majd rászedjük a megfőtt spagettit, rászórjuk a félretett zöldborsót  és összekavarjuk.Tetejére fetasajtot morzsolunk és csilipelyhet szórunk és azonnal tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...