2017. szeptember 27.

Crumpet avagy az angliai palacsinta



Hozzávalók: 55 ml langyos víz, 1 teáskanál szárított élesztő, 1 teáskanál cukor, 22,5 dkg  liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, 275 ml tej, vaj vagy olaj a sütéshez;


Elkészítése: Az élesztőt összevegyítjük a cukorral, rátöltjük a vizet, összekavarjuk és 10 percig állni hagyjuk. A lisztet összekavarjuk a sóval meg a szódabikarbónával, rátöltjük az élesztős keveréket meg a tejet és csomómentes, vastagabb masszát kavarjuk belőle. Fóliával letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk.  A serpenyőt meg a fémgyűrűket felhevítjük, kikenjük vajjal vagy olajjal, majd mindegyik gyűrűbe 2-3 evőkanál masszát teszünk(kb. 1-1,5 cm vastag legyen a massza). Közepes lángon sütjük. mikor az alja megsült, leemeljük a gyűrűket, a palacsintákat pedig megfordítjuk és 1 percig sütjük. Vajjal, lekvárral és gyümölcsökkel tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...