2017. október 10.

Szőlős kenyér


Hozzávalók: 125 g vaj, 20 dkg+2-3 evőkanál cukor, 3 tojás, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 20 dkg liszt, 20 dkg joghurt, csipetnyi só, 1 nagy fürt rozé szőlő, 1 tojásfehérje.

Elkészítése: 

1. A vajat habosra keverjük a sóval meg a cukorral. 
2. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.


3. Belekavarjuk a citrom héját és levét, a sütőporos lisztet meg a joghurtot. 
4. Egy marék szőlőszemet megmosunk és beleforgatjuk a masszába.


5. A masszát sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük és 180 fokon, 35-40 percig sütjük. 
6. A szőlőszemeket kissé felvert tojásfehérjébe majd cukorba hempergetjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...