2017. november 6.

Boros csirke aszalt gyümölcsökkel-Shakespeare konyhájából



Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, só, bors, 3-4 evőkanál korpás liszt, olívaolaj, 2,5 dl száraz fehérbor, ½ csésze aszalt szilva, ½ csésze kimagozott datolya, ¼ csésze ribizli, 2 savanykás alma, 1 evőkanál aprított gyömbér, ¼ teáskanál őrölt szerecsendió, ¼ teáskanál őrölt fahéj.

Elkészítése: A csirkecombokat kettőbe vágjuk, sózzuk-borsózzuk, lisztben megforgatjuk, majd felforrósított olívaolajon körbepirítjuk. A húst kivesszük a serpenyőből, félretesszük, a visszamaradt zsiradékra pedig rátöltünk egy kevés bort  és egy fakanállal felkaparjuk az odatapadt pörcöt. Hozzáadjuk a többi bort, beletesszük a vastagabb szeletekre vágott, hámozatlan almát, az aszalt gyümölcsöket, a gyömbért meg a húst. Megszórjuk a fűszerekkel, lefedjük és takaréklángon, kb. 30 percig pároljuk. Ha a leve nem főtt el, a húst kivesszük és nagy lángon besűrítjük a mártást, majd beleszórjuk a ribizlit és egyet rotyogtatunk rajta. A húst tálra rendezzük és ráöntjük a mártást. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...