2017. november 25.

Háromszínű püspökkenyér



Hozzávalók:

a sárga réteghez: 5 tojás sárgája, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor,1 evőkanál reszelt citromhéj, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj, 1/2 teáskanál sütőpor;

a barna réteghez: 2 evőkanál kakaó;

a fehér réteghez: 5 tojás fehérje, 5 evőkanál liszt,  5 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj, 1/2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál vanília kivonat.

Elkészítése:


1. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, tovább verve hozzáadjuk a citromhéjat a vizet meg az olajat, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
2. A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk.


3. A kakaót egy teaszűrőbe tesszük és a sárga rétegre szitáljuk.
4. A fehérjét a vízzel meg a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olajat meg a vaníliakivonatot, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.


5. A masszát a kakaós rétegre simítjuk.

6. Előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...