2017. november 23.

Töltött pulykamell




Hozzávalók 6 személyre: 80 dkg pulykamell, 35 dkg füstölt sonka, 15 dkg cheddar sajt, só, fehérbors, fokhagymapor, olaj. 

Elkészítése: 


1. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk.
2. Dupla réteg fóliát olajjal lekenünk,  téglalap alakban kirakjuk a húst, megszórjuk sóval, borssal meg fokhagymaporral


3. A sonkát vékony szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük. 
4. A hús 1/3- részére leterítjük a sonkát, középre halmozzuk a sajtot.


5. A fólia segítségével, a sonkás résztől kezdve feltekerjük a húst, minden tekerést kézzel lenyomunk.
6. A hústekercset végül a fóliába csavarjuk, a végeknél a fóliát megcsavarjuk és aládugjuk. 


7. Sütőpapírba tekerjük, kevés vizet öntünk alája és forró sütőben 35-40 percig pároljuk. 

8. Kicsit hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk. 


A körethez a megszokott krumplipürét rukkolával gazdagítottam, melyet kevés vajon megfuttattam, majd a forró, kikavart krumplipüréhez kavartam. Tálaláskor  kevés tökmagolajat olajat csöpögtettem rá és megszórtam csilipehellyel.
Akár az ünnepi vacsora főétele is lehetne. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...