2018. január 31.

Recés krumpli tejszínben párolva -- Cartofi crestați la cuptor



Hozzávalók 4 személyre: 1 kg krumpli, 15 dkg sonka, 15 dkg sajt, 1 hagyma, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1 evőkanál darált paprika, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 teáskanál étkezési keményítő, 2 dl főzőtejszín,  olaj, só, bors, fűszerpaprika.
Elkészítése:

1.      A krumplit meghámozzuk, a sonkát meg a sajtot vékony szeletekre vágjuk.
2.      A krumplikat keresztben bevagdossuk, úgy, hogy alul egyben maradjanak.


3.      Minden vágásba egy-egy kis szelet sajtot, illetve sonkát teszünk, megszórjuk sóval, borssal meg fűszerpaprikával.
4.      Egy kiolajozott tepsibe szórjuk az apróra vágott hagymát, az ételízesítőt, meg a  paprika darálékot.


5.      Beletesszük a krumplikat, felöntjük 2 dl vízzel és megszórjuk a petrezselyemzölddel.

6.      Forró sütőben 40-50 percig pároljuk, félidőben ráöntjük a keményítővel elkavart tejszínt is. Forrón tálaljuk. 



 Cartofi crestați la cuptor
Ingrediente pentru 4 persoane: 1 kg cartofi, 150 g șuncă, 150 g cașcaval, 1 ceapă, 1 lingură amestec de zarzavat cu sare, 1 lingură pastă de ardei, 1 lingură frunze de pătrunjel mărunțite, 1 linguriță amidon, 200 ml smântână de gătit, ulei, sare, piper, boia.
Prepararea:

1.      Cartofii se curăță, șunca și cașcavalul se taie felii.
2.      Se feliază și cartofii, asfel încât la bază să rămână intacte, dar să mențină feliile legate.
3.      Se pune în fiecare secțiune câte o felie de cașcaval, respectic de șuncă. Se asezonează cu sare, piper și boia.   
4.      Ceapa mărunțită, amestecul de legume cu sare și pasta de ardei se pun într-o tavă unsă cu ulei.                              
5.      Se așază cartofii în tavă, se toarnă 200 ml apă, sen presară cu frunzele de pătrunjel mărunțite
6.      Se introduc în cuptorul fierbinte pentru 40-50 minute. La jumătatea timpului se toarnă deasupra smântâna amestecată cu amidonul. Se servește imediat după gătire.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...