2018. március 25.

Kókuszlikőr - Lichior de cocos



Hozzávalók: 20 dkg kókuszreszelék, 15-20 dkg cukor(ízlés szerint), 8 dl magas zsírtartalmú tej, ½ rúd vanília, 2,5 dl sűrített tej, 3 dl vodka.

Elkészítése: A kókuszreszeléket, a cukrot meg a vaníliarúdat egy edénybe tesszük, rátöltjük a tejet,  és lassú tűzön 20 percig főzzük. Félrehúzzuk, mikor kihűlt botmixerrel turmixoljuk, majd  5-6 órára vagy 1 éjszakára  hűtőbe tesszük. Másnap sűrű szitán átszűrjük, hozzáadjuk a sűrített tejet, újból felforraljuk, majd lehűtjük, összekavarjuk a vodkával és üvegbe töltjük. 1 nap után fogyasztható. Hűtőben tárolható, szavatossága 7 nap.

Megjegyzés: A visszamaradt kókuszpép felhasználható krémbe, pudingba vagy zabkásába.




Lichior de cocos    

Ingrediente: 200 g nucă de cocos, 150-200 g zahăr(după gust), 800 ml lapte gras, ½ baton de vanilie, 250 ml lapte condensat, 300 ml vodcă.

Prepararea: Nuca de cocos se pune într-un vas împreună cu zahărul și semințele din batonul de vanilie, se toarnă laptele și se fierbe 20 minute, la foc moderat. Se ia deoparte, se mixează cu blenderul vertical, după care se pune la rece peste noapte. A doua zi se strecoară printr-o sită deasă, se amestecă cu laptele condensat și vodca. Se toarnă în sticlă, se consumă după  1 zi. Se poate păstra 7 zile în frigider.

Sugestie: Mixtura de cocos se poate folosi în creme, budinci sau în terci de ovăz.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...