2018. március 6.

Pecsenyeleves



Bizonyára, időnként minden konyhában vannak maradékok, hisz ünnepnapok vagy  nagyobb összejövetelek  ebédjére nem lehet pontosan kiszámítani, mennyi étel fog elfogyni. Sőt, még a vasárnapi ebédtől is maradhat pár szelet pecsenye, ami önmagában nem elég a másnapi ebédhez. Érdemes továbbgondolni, hisz a maradékkal és  kevés új hozzávalóval,   másnap a levest vagy akár a főételt is meg tudjuk oldani. A pecsenyének minden bizonnyal van egy szaftja is, az is felhasználható, hisz finom ízt ad majd a továbbgondolt ételnek. Nem beszélve arról, hogy lényegesen kevesebb idő alatt készül el egy ilyen étel. 



Pecsenyeleves
Hozzávalók 4 személyre: 3-4 szelet pecsenye, pár evőkanál pecsenyeszaft, 3-4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 5 dkg rizs, só, ecet, 1,5 dl tejföl, petrezselyemzöld. 
Elkészítése: A pecsenyeszaftot egy fazékba töltjük, rádobjuk az áttört fokhagymát és megfuttatjuk, megszórjuk a liszttel, kicsit pirulni hagyjuk, majd  felöntjük vízzel. Beleszórjuk a rizst és 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a szeletekben hagyott vagy  csíkokra vágott pecsenyét. ha szükséges, megsózzuk, pár percig még forraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről. A  tejfölt kevés forró levessel kikavarjuk, majd visszatöltjük az ételre. Izlés szerint ecettel savanyítjuk. 

Megjegyzés: A levesbe főzhetünk levestésztát vagy készíthetünk bele galuskákat. Ebben az esetben nem szükséges liszttel megszórni a pecsenyezsírt. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...