2018. március 19.

Szójafasírt paradicsommártásban




Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg szójabab, 2 zöldhagyma, 1 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 1/2 teáskanál sütőpor, só, bors, olaj;
a paradicsommártáshoz: 2 zöldhagyma, 1 cikk fokhagyma, 4 dl aprított paradicsomkonzerv, 1 teáskanál keményítő, cayanebors, bazsalikom, petrezselyemzöld. 

Elkészítése: A szójababot 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát és fokhagymát, majd ledaráljuk vagy késes aprítóban krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet meg a sütőport, sózzuk, borsózzuk és összedolgozzuk. 30 percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel diónyi fasírtokat formázunk és forró olajban kisütjük. A mártáshoz apróra vágjuk a zöldhagymát és a fokhagymát, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, cayeneborssal és bazsalikommal ízesítjük. A keményítőt kevés vízzel elkavarjuk és besűrítjük vele a mártást. Ha a paradicsomdarabkák zavarnak, botmixerrel pépesíthetjük. A fasírtokat egy hőálló tálba tesszük, ráöntjük a mártást és 15 percre forró sütőbe toljuk. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Rizzsel vagy spagettivel tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...