2018. március 15.

Tejfölös cheddarsajtos csirkecomb





Hozzávalók 2 személyre: 4 alsó vagy 2 egész csirkecomb, 4 vékony szelet bacon, 4 evőkanál tejföl, 10 dkg cheddar sajt( vagy más  tipusu félkemény sajt), olaj, só, bors, csilipehely. 

Elkészítése


1.      A konyhakész combokat szárazra töröljök, bedörzsöljük sóval, frissen őrölt borssal és csilipehellyel.
2.      A baconszeleteket a combok köré csavarjuk, majd olajjal kikent hőálló tálba helyezzök, felül is meglocsoljuk kevés olajjal.


3.      Aláöntünk 1 dl vízet sütőpapírral befedjük és forró sütőben 30-40 percig sütjük. Az idő felénél levesszük a sütőpapírt.
4.      A tálat kivesszük a sütőből, mindegyik combra 1-1 evőkanál tejfölt teszünk.


5.      A sajtot lereszeljük, és a comborra halmozzuk.
6.      Visszatoljuk a sütőbe és 10-15 percig grill funkción sütjük.
Zöldhagymás krumplisalátával vagy egyéb körettel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...