2018. március 12.

Zöldhagymás csigalepény


     
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1,8 dl langyos víz, 2 evőkanál olívaolaj,  ½  teáskanál só, 2-3 zöldhagyma szára, olaj a nyújtáshoz.

Elkészítése:


1.      A lisztet meg a sót egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beleöntjük a vizet meg az olajat.
2.      Sima és rugalmas tésztát gyúrunk, letakarjuk és 30 percig szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk.


3.      A tésztát 6 részre osztjuk, enyhén olajos felületen olajos kézzel kerekre nyújtjuk és megszórjuk a felvágott hagymaszárral. 
4.      Szorosan feltekerjük, majd csiga alakúra formázzuk, a végét alulra dugjuk. 


5.      Szintén olajos kézzel  vagy olajos nyújtófával kerekre ellapítjuk. 
6.      Felforrósított, száraz serpenyőben, mindkét felén megsütjük. 



2 megjegyzés:

Éva írta...

Guszta nagyon finom lehet! Mikor elkészül megkened valamivel?

Adél írta...

Éva, nem kenem le semmivel. Viszont, ha puhábban szeretnétek, még forrón egymásra teszed és letakarod.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...