2018. március 26.

Zöldhagymás mázas karaj




Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet sertéskaraj(lehet csontos is), 3-4 evőkanál liszt, 3 zöldhagyma, 1 evőkanál paradicsomsűrítmény, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál barnacukor, 2 dl száraz fehérbor, olaj, só, bors, csilipehely;

a körethez: 80 dkg fagyasztott zöldségkeverék, 5 dkg vaj, 2 evőkanál szezámmag.

Elkészítése: A karajszeleteket sózzuk, megszórjuk borssal és csilipehellyel, 1 órát állni hagyjuk.  A zöldhagymát karikákra vágjuk, 1/3-át olajjal kikent tepsibe szórjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a hússzeleteket lisztben megforgatjuk, majd rendre, mindkét felükön megpirítjuk és a tepsibe helyezzük. A serpenyőben maradt zsiradékra szórjuk a cukrot, hozzáadjuk a mézet meg a paradicsomsűrítményt, 1-2 percig kavarjuk, majd felöntjük a borral és felforraljuk. Rátöltünk még 2 dl vizet, újból felforraljuk, majd a húsra öntjük. Rászórjuk a megmaradt zöldhagyma felét, lefedjük, előmelegített sütőbe toljuk és 25-30 percig sütjük, a végén rápirítunk. A zöldségkeveréket sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük és forró vajban megforgatjuk. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk a szezámmaggal. Tálaláskor a megmaradt zöldhagymát a húsra szórjuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...