2018. március 16.

Zöldséges csirkemelltekercs



Hozzávalók: 60 dkg csontozott csirkemell, 3 tojás, 1 dl tejszín, 25 dkg fagyasztott zöldségkeverék, 10 dkg szeletelt feketeerdő sonka, só, bors, 2 teáskanál vaj, olaj.

Elkészítése: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén klopfoljuk, többnyire olyan helyeken, ahol a hús vastagabb. Frissentartó fóliát vékonyan lekenünk olajjal, a hússzeleteket ráhelyezzük úgy, hogy egy nagy téglalapot kapjunk. Az egyik  szélesebbik oldalon, a hús folytatásában lerakjuk a sonkaszeleteket is, úgy hogy azok kissé fedjék egymást. A húst sózzuk, borsózzuk. A zöldségkeveréket sós vízben 10 percig főzzük, leszűrjük. A tojásokat a tejszínnel felverjük, sóval, borssal fűszerezzük. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vaj felét, beleöntjük a tojáskeverék felét és közepes tűzön sütjük. Mikor a tojás alja kezd átsülni, de a felülete még lágy,  rászórjuk a zöldségek felét és további 2-3 percig sütjük(nem fordítjuk meg). A tojáslepényt egy vágódeszkára csúsztatjuk, a megmaradt hozzávalókból pedig egy újabb tojáslepényt sütünk. A lepényeket még langyosan a hús 1/3-ad részére helyezzük, ahol szükséges, ott a széleket levágjuk és pótoljuk a hiányzó részeken, majd a húst szorosan feltekerjük, a végén a sonkába is.  A tekercset belecsavarjuk a frissentartó fóliába, majd az egésszet alúfóliába csomagoljuk és egy tepsibe helyezzük. Kevés vizet öntünk alája, forró sütőbe toljuk és 30 percig gőzöljük. Ha készen van, pár percig hűlni hagyjuk, majd kiszedjük egy vágódeszkára, a fólia végeit kicsit felszakítjuk, hogy  a bentrekedt folyadék kifolyhasson. Hidegen szeleteljük. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...