2018. március 16.

Zöldséges csirkemelltekercs



Hozzávalók: 60 dkg csontozott csirkemell, 3 tojás, 1 dl tejszín, 25 dkg fagyasztott zöldségkeverék, 10 dkg szeletelt feketeerdő sonka, só, bors, 2 teáskanál vaj, olaj.

Elkészítése: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén klopfoljuk, többnyire olyan helyeken, ahol a hús vastagabb. Frissentartó fóliát vékonyan lekenünk olajjal, a hússzeleteket ráhelyezzük úgy, hogy egy nagy téglalapot kapjunk. Az egyik  szélesebbik oldalon, a hús folytatásában lerakjuk a sonkaszeleteket is, úgy hogy azok kissé fedjék egymást. A húst sózzuk, borsózzuk. A zöldségkeveréket sós vízben 10 percig főzzük, leszűrjük. A tojásokat a tejszínnel felverjük, sóval, borssal fűszerezzük. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vaj felét, beleöntjük a tojáskeverék felét és közepes tűzön sütjük. Mikor a tojás alja kezd átsülni, de a felülete még lágy,  rászórjuk a zöldségek felét és további 2-3 percig sütjük(nem fordítjuk meg). A tojáslepényt egy vágódeszkára csúsztatjuk, a megmaradt hozzávalókból pedig egy újabb tojáslepényt sütünk. A lepényeket még langyosan a hús 1/3-ad részére helyezzük, ahol szükséges, ott a széleket levágjuk és pótoljuk a hiányzó részeken, majd a húst szorosan feltekerjük, a végén a sonkába is.  A tekercset belecsavarjuk a frissentartó fóliába, majd az egésszet alúfóliába csomagoljuk és egy tepsibe helyezzük. Kevés vizet öntünk alája, forró sütőbe toljuk és 30 percig gőzöljük. Ha készen van, pár percig hűlni hagyjuk, majd kiszedjük egy vágódeszkára, a fólia végeit kicsit felszakítjuk, hogy  a bentrekedt folyadék kifolyhasson. Hidegen szeleteljük. 


Ruladă aperitiv  

Ingrediente: 600 g piept de pui dezosat, 3 ouă, 100 ml smântână lichidă, 250 g amestec de legume congelat(morcovi, ardei, mazăre, fasole verde), 100 g felii de bacon sau șuncă Pădurea neagră, sare, piper, 2 lingurițe unt, ulei.


Prepararea:  Pieptul de pui se taie felii subțiri, se bat ușor cu ciocanul de bucătărie în părțile mai groase, se asezonează cu sare și piper. Se unge cu ulei o folie alimentară, se pun feliile de bacon una lângă cealaltă în formă dreptunghiulară(cca 25 cm lățime), după care se așază feliile de piept, astfel încât să acopere doar jumătate din bacon, iar cealaltă jumătate să fie pe folie. Amestecul de legume se fierbe 6-8 minute  în apă cu sare, apoi se strecoară. Ouăle se bat cu smântâna lichidă, se asezonează cu sare și piper. Se încinge 1 linguriță unt într-o tigaie, se toarnă jumătate din compoziția de ouă, se prăjește la foc moderat. Când suprafața omletei începe să se încheagă, se presară jumătate din legume și se prăjește în continuare, fără a se întoarce omleta, având grijă să nu prindă culoare în partea de jos). Se prăjește și a doua omletă, se pun ambele peste carne, începând din partea unde nu este bacon, și se acoperă jumătate din suprafață (părțile rotunde ale omletei se taie și se completează în părțile rămase goale), după care se rulează cu ajutorul foliei, începând de la carne și continuând cu baconul. Rulada se înfășoară în folia alimentară, apoi în hârtie de copt umezită și stoarsă,capetele se răsucesc, după care se așază în tavă. Se coace 30-35 minute la 180 grade, se lasă la răcit 15 minute fără a se deschide, după care se deschide cu grijă și se scurge zeama cărnii care se formează înăuntru. Rulada se usucă cu șervețel de hârtie, se pune pe un tocător de lemn și se lasă la rece 3-4 ore, după care se feliază. 

1 megjegyzés:

Évi írta...

Kedves Aleda!A sutobe a folpackal alufoluaval egyutt teszem?Folpack birja ezt a höt?Koszonom valaszod.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...