2018. április 27.

Csirkemell-párizsi



Hozzávalók: 1,2 kg csont nélküli csirkemell,  20 dkg füstölt sajt, 2 dl kásásra fagyasztott húsleves, 2 dl tejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1,5 evőkanál só, 1 evőkanál fehérbors, 1 evőkanál fűszerpaprika, 1 teáskanál fokhagymapor. 

Elkészítése


1.      A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük.
2.      Kislyukú darálón ledaráljuk. 
3.      Hozzáadjuk a félig fagyott húslevest és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
4.      Hozzáadjuk a keményítőt, a tejszínt meg a fűszereket.


5.      A masszát alaposan összekeverjük. 
6.      Étkezési fóliára teszünk egy adag masszát, rárakjuk a csíkokra vágott sajtot. 
7.      Befedjük egy újabb adag masszával, majd a fólia segítségével feltekerjük, a végeket szorosan bekötjük. 
8.      A párizsi rudat alúfóliába tekerjük , tepsibe helyezzük, felöntjük vízzel és forró sütőben, 30 percig gőzöljük. 

Tippek
  • ·         A  fenti adagból két rúd párizsi lett. A masszát  műbélbe is tölthetjük. 
  • ·         A műbeles változatot füstölni is lehet. 
  • ·         Tetszés szerint készíthetjük paprikával, sonkával, snidlinggel vagy egyéb hozzávalókkal. 
  • ·         A kész párizsit hűtőben egy hétig tárolható.







Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...