2018. április 12.

Halfalatok sörös bundában, tavaszi salátával



Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg tőkehalfilé, 10 dkg liszt, 1 teáskanál fokhagymapor, só, bors, olaj; 
a tésztához: 2 tojás,  5 dkg liszt, 5 dkg kukorica keményítő, 1,5 dl jéghideg sör, csipetnyi sütőpor, 2 evőkanál fekete szezámmag; 
a salátához: 1 fej saláta, 2 marék rukkola, 1 kötés hónapos retek, 1 piros paprika, 1 uborka, 2 zöldhagyma, olívaolaj, 1/2 citrom.

Elkészítése:  
A keményítőt összekeverjük a liszttel meg a sütőporral, sózzuk, borsózzuk,  hozzáadjuk a felvert tojást és a jéghideg sört, majd csomómentesre kavarjuk. 15 percig a hűtőben pihentetjük, felhasználáskor ha túl sűrű lenne, további hideg sörrel hígítjuk(palacsinta állagú massza kell legyen). 

A halat kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsózzuk. A lisztet összekeverjük a fokhagymaporral, a halkockákra szórjuk és összerázzuk, hogy a liszt mindenhol bevonja a halhúst. 

Az olajat felhevítjük. Egy bambuszpálcát beleszúrunk a halkockába, belemártjuk a sörös tésztába és miközben hagyjuk kicsit lecsöpögni, megszórjuk kevés szezámmaggal, majd a forró olajba engedjük és egy másik pálca segítségével kihúzzuk a halhúsból a pálcát. Ha megsültek szűrőkanállal kiszedjük, és fémszűrőben lecsöpögtetjük. 

A saláta hozzávalóit megmossuk, felvágjuk és egy tálba tesszük, sózzuk, borsózzuk, meglocsoljuk olajjal meg citromlével, majd összekavarjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...