2018. április 26.

Kapribogyós paradicsomos csirkecomb






Hozzávalók 4 személyre: 4 egész- vagy 8 alsó comb, 2 zöldhagyma, 2 cikk fokhagyma, 4 paradicsom vagy 3 dl aprított paradicsomkonzerv, 3-4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kapribogyó, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál fehérborecet, olaj, só, bors.

Elkészítése: A csirkecombokat sóval, borssal bedörzsöljük, lisztbe mártjuk, a fölösleget lerázzuk. Egy  magas falú serpenyőben felhevítünk 3-4 evőkanál olajat és nagy lángon körbepirítjuk a combokat. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát meg a fokhagymát, 2-3 percig együtt sütjük. A paradicsomokat leforrázzuk, héját lehúzzuk és apróra vágjuk, majd a húshoz adjuk. Összekavarjuk, felöntjük 1,5 dl vízzel, sózzuk, borsózzuk, lefedjük és közepes tűzön pároljuk. Mikor a hús puha, a mártás pedig besűrűsödött, hozzáadjuk a kapribogyót, illetve cukorral és ecettel ízesítjük. 1-2 percig még forraljuk, majd félrehúzzuk. Krumplipürével tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...