2018. április 26.

Kapribogyós paradicsomos csirkecomb- Pulpe de pui în sos de roșii cu capere






Hozzávalók 4 személyre: 4 egész- vagy 8 alsó comb, 2 zöldhagyma, 2 cikk fokhagyma, 4 paradicsom vagy 3 dl aprított paradicsomkonzerv, 3-4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kapribogyó, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál fehérborecet, olaj, só, bors.

Elkészítése: A csirkecombokat sóval, borssal bedörzsöljük, lisztbe mártjuk, a fölösleget lerázzuk. Egy  magas falú serpenyőben felhevítünk 3-4 evőkanál olajat és nagy lángon körbepirítjuk a combokat. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát meg a fokhagymát, 2-3 percig együtt sütjük. A paradicsomokat leforrázzuk, héját lehúzzuk és apróra vágjuk, majd a húshoz adjuk. Összekavarjuk, felöntjük 1,5 dl vízzel, sózzuk, borsózzuk, lefedjük és közepes tűzön pároljuk. Mikor a hús puha, a mártás pedig besűrűsödött, hozzáadjuk a kapribogyót, illetve cukorral és ecettel ízesítjük. 1-2 percig még forraljuk, majd félrehúzzuk. Krumplipürével tálaljuk. 


Pulpe de pui în sos de roșii cu capere  

Ingrediente: 4 pulpe întregi sau 8 pulpe inferioare, 2 cepe verzi, 2 căței de usturoi, 1 conservă (400 g) de roșii mărunțite, 3-4 linguri făină, 2 linguri capere murate, 1 linguriță zahăr, 1 lingură oțet din vin alb, ulei, sare, piper.

Prepararea:  Pulpele de pui se asezonează cu sare și piper, se dau prin făină și se prăjesc în puțin ulei. Se adaugă ceapa verde și usturoiul mărunțite, iar după 3-4 minute conserva de roșii. Se toarnă 150 ml apă, se asezonează cu sare și piper, se acoperă și se fierbe la foc moderat. Când pulpele sunt fierte și sosul s-a îngroșat, se adaugă caperele, se potrivește gustul cu zahăr și oțet, se lasă să dea 2-3 clocote, după care se ia deoparte. Se servește cu piure de cartofi.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...