2018. április 10.

Majonézes zöldségsaláta





Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg fagyasztott, aprított zöldségkeverék(sárgarépa, zöldborsó, zöldbab, piros paprika), 170 g kukoricakonzerv, 2 krumpli, 1 zöldhagyma, 3 főtt tojás, 1 tojás, 2 dl olaj, 2 dl görög joghurt, 1/2 citrom, só,  fehérbors.

Elkészítése: A joghurtot sűrű szitán lecsöpögtetjük. A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, ha kihűlt kis kockákra vágjuk. Sós vizet főni teszünk, mikor forr, beletesszük a fagyasztott zöldségkeveréket és újraforrástól számítva 8 percit főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A konzervkukoricát leszűrjük, átmossuk és lecsöpögtetjük. A főtt tojásokat megpucoljuk, 1 főtt tojássárgából, a nyers tojássárgával és az olajjal majonézt kavarunk. 2 evőkanállal félreteszünk, a többit összekavarjuk a joghurttal, sózzuk, borsózzuk és citromlével ízesítjük. A zöldhagymát, valamint a tojások fehérjét(a nyers tojásfehérjét mikrózzuk) és a megmaradt sárgáját apróra vágjuk. Az összes zöldséget egy tálba tesszük, sózzuk, borsózzuk, ráöntjük a joghurtos majonézt és összekavarjuk, tetejét elsimítjuk, rákenjük a félretett majonézt és tetszés szerint díszítjük. A salátát 2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.


Megjegyzés: A képen látható tálalást tálalógyűrűvel kell végezni, de csak közvetlen a felszolgálás előtt. Ebben az esetben a majonézt is akkor simítjuk a tetejére. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...