2018. április 5.

Mediterrán citromos csirkecomb



Hozzávalók 2 személyre: 2 egész csirkecomb, 1,5 dl száraz fehérbor, 4 közepes méretű, vékony héjú krumpli, 2 lilahagyma, 1  kis fej fokhagyma, 1 poros csípőspaprika, 1 marék koktélparadicsom, 1 marék kalamata olajbogyó, 1/2 citrom, szárított vagy friss oregánó és bazsalikom, só, bors, olívaolaj. 


Elkészítése: A csirkecombokat a forgóízületnél kettőbe vágjuk, sózzuk, borsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, lefedjük és 1-2 órára félretesszük. A krumplit alaposan megmossuk, héjastól cikkekre vágjuk, a hagymát megpucoljuk, vastag szeletekre vágjuk, a fokhagymát pedig megpucoljuk, majd az egészet olajjal kikent tepsibe szórjuk, sózzuk, borsózzuk és összeforgatjuk. Ráhelyezzük a csirkecombokat, rászórjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, az olajbogyót, illetve a szeletekre vágott citromot és csípőspaprikát. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk oregánóval és bazsalikommal, aláöntjük a bort, majd a forró sütőbe toljuk és ráhelyezünk egy szelet sütőpapírt. 20 perc után a papírt kivesszük és további 20-30 percig sütjük. Azonnal tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...