2018. április 23.

Sajtos krumplipuffancs




Hozzávalók : 30 dkg maradék krumplipüré, 15 dkg reszelt sajt, 15 dkg liszt, 1 tojás, só, bors, majoránna, zsemlemorzsa, olaj.

Elkészítése: A hozzávalókat(zsemlemorzsa nélkül) összegyúrjuk, sóval, borssal és szárított majoránnával ízesítjük. Enyhén olajos kézzel diónyi gombócokat formázunk, finomra szitált zsemlemorzsába hempergetjük, majd forró olajba kisütjük. Azonnal tálaljuk, melegen a legfinomabb. Salátával kitűnő reggeli, de köretnek is megfelel. 

Megjegyzés: Kis kockákra vágott sajtot is tehetünk a közepébe, ami sütés közben megolvad és fogyasztáskor kellemes meglepetés lesz a selymesen folyós sajt. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...