2018. április 11.

Salátaboglárka leves

     

Hozzávalók 4 személyre: 4-5 marék salátaboglárka levél, 3 dl + 2-3 evőkanál tej, 10 dkg füstölt szalonna, 4 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 2 tojás,  1 teáskanál liszt, só, ecet;
a tálaláshoz: 1 dl tejföl

Elkészítése:  A megválogatott salátaboglárka leveleket bő vízben megmossuk. A  szalonnát és a fokhagymát apró kockára vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon pedig átfuttatjuk a fokhagymát és a lereszelt sárgarépát. Hozzáadjuk a salátát, 1-2 percig pároljuk, megsózzuk, felöntjük a 3 dl tejjel és kb. 1 liter vízzel, majd 5-6 percig főzzük. A tojásokat felverjük a liszttel meg a tejjel, megsózzuk és lepényt sütünk belőle, majd  kockára vágva a leveshez adjuk és felforraljuk. Visszatesszük a szalonnapörcöt, ecettel ízesítjük és tejföllel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...