2018. április 2.

Sonkás-sajtos palacsintatekercsek



Hozzávalók (20-24 kisebb méretű palacsintához):

a palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl tej, 1,5 dl ásványvíz, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, kevés fűszerpaprika és csilipehely, frissen őrölt bors, só;
a tojásmártáshoz: 2 főtt tojás, 1 zöldhagyma, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, citromlé;
egyéb hozzávalók: 20-24 vékony szelet sonka, 20 dkg sajt, olaj.

Elkészítése

1.      A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a mustárt meg a petrezselyemzöldet, ízlés szerint fűszerezzük.
2.      Rátöltjük a tejet, majd fokozatosan adagolva az ásványvizet, csomómentesre kavarjuk. A masszát 15 percig pihenni hagyjuk.


3.      A majonézhez adjuk a lereszelt tojásokat, az apróra vágott zöldhagymát, a tejfölt meg a mustárt, összekavarjuk, sózzuk borsózzuk és citromlével ízesítjük.
4.      Egy kisebb méretű felhevített serpenyőben, pár csepp olajon 20-24 palacsintát sütünk. Felhasználásig melegen tartjuk.

5.      A palacsintákra 1-1 szelet sonkát teszünk, megszórjuk reszelt sajttal, majd szorosan feltekerjük.
6.      Olajjal vékonyan kikent, hőálló tálba sorakoztatjuk, megszórjuk reszelt sajttal és 5-10 percre forró sütőbe toljuk, majd a tojásmártással tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...