2018. április 4.

Tojásfasírt gombafőzelékkel




Hozzávalók 4 személyre:

a fasírthoz: 6 főtt tojás, 2 nyers tojás, 1 hagyma, 1 szelet kenyér, 1 dl tej, liszt, zsemlemorzsa, só, bors, fokhagymapor, olaj;

a gombafőzelékhez: 80 dkg csiperke gomba, 1 hagyma, 2 evőkanál liszt, 5 dl tej, 1 dl tejföl, olaj, só, bors, kevés fűszerpaprika, csilipehely, petrezselyemzöld.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük. A kenyeret a tejbe áztatjuk, 5 perc után kiszorítjuk, a főtt tojásokat megpucoljuk, kockákra vágjuk. A  nyers tojássárgát kikavarjuk 2 evőkanál tejjel(a beáztatott kenyértől maradt), összekeverjük a kiszorított kenyérrel és hozzáadjuk a kihűlt hagymát. Sóval, borssal és fokhagymaporral ízesítjük, majd beleforgatjuk a kockákra vágott tojásokat. Ha a massza túl lágy, hozzáadunk 1-2 evőkanál zsemlemorzsát. A tojásfehérjét megsózzuk, kissé felverjük, de csak annyira, hogy ne legyen habos. Vizes kézzel  gombócokat formázunk, lisztbe, tojásfehérjébe, majd zsemlemorzsába  hempergetjük, kézzel kissé ellapítjuk. Forró olajban, közepes lángon aranyszínűre sütjük. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a gombát, addig pároljuk, míg a leve elfő. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk a liszttel, összekavarjuk, majd felöntjük a tejjel és besűrítjük. A tejfölt elkavarjuk kevés mártással, majd a főzelékre öntjük. Megszórjuk kevés csilipehellyel és apróra vágott petrezselyemzölddel. A gombafőzeléket tojásfasírttal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...