2018. április 3.

Vajas tojás mustármártással




Hozzávalók 4 személyre: 8 főtt tojás, 8 dkg vaj, 1 evőkanál francia magos mustár, 1 evőkanál jó minőségű mustár, 1 evőkanál keményítő, 2 dl főzőtejszín, 3 dl tej, só, bors, csipetnyi currypor, 1 teáskanál tárkonyecet, 1-2 teáskanál fehérborecet; a tálaláshoz:  rizsköret.hús

Elkészítése: A vajat egy kisebb méretű, mélyebb serpenyőbe tesszük, közepes tűzön felhevítjük(ne égjen meg). A tojásokat megpucoljuk, a forró vajban körbesütjük. Az elején pattogni kezd, majd egy aranybarna és ropogós kérge lesz. A megmaradt vajat egy másik edénybe átszűrjük, hozzáadjuk a magos és a sima mustárt, megszórjuk frissen őrölt borssal és a curryporral, majd felöntjük a tejjel és közepes lángon felforraljuk. A keményítőt elkavarjuk a tejszínnel, besűrítjük vele a mártást. Izlés szerint sózzuk, valamint ecettel ízesítjük. A tojásokat cikkekre vágjuk, rizzsel és a mustármártással tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...