2018. május 4.

Hamis csirkecombok



Hozzávalók 4-6 személyre: 50 dkg darált csirkehús, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kis hagyma, só, bors, fokhagymapor, petrezselyemzöld;

a tésztához: 25 dkg liszt, 1,5-2 dl kefir, 1/2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szárított majoránna, 1/2 teáskanál csilipehely(elhagyható), 1/2 teáskanál só;

a sütéshez: liszt, zsemlemorzsa, tojás, olaj

egyéb hozzávalók: ropogós sós pálcika, joghurtos és kethcupos szószok.

Elkészítése
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a csilipehellyel és a majoránnával, majd szükséges mennyiségű kefirrel közepesen puha tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk és 30 percig hűtőben  pihentetjük. 

A darált csirkehúst  összekeverjük a zsemlemorzsával, az apróra vágott hagymával és petrezselyemzölddel, sóval, borssal és kevés fokhagymaporral ízesítjük.


 A tésztát 1-2 mm vastag lappá nyújtjuk, 8-10 cm-es kerek kiszúróval kiszaggatjuk, majd mindegyikre egy-egy sós pálcikát teszünk. 

A húsos masszából diónyi gombócokat formázunk, a tésztakorongok közepére tesszük,  a tésztát kettőbe hajtjuk, a szélét körben összecsipkedjük, majd középen kettőbe vágjuk. 


Mindegyik „combocskát” lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába mártjuk és közepesen forró olajban megsütjük. Joghurtos, kethcupos vagy egyéb, tetszés szerinti szószokkal tálaljuk. 


 Ötlet innen.

2 megjegyzés:

Anikó írta...

Adél szenzációs szakács vagy, elámulok miket ki nem találsz és mennyire ötletes vagy, Gratulálok nagyon :-)

Adél írta...

Köszönöm Anikó, de csak az elkészítés illet engem! :) Valóban szenzációs és ráadásul finom is!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...