2018. május 28.

Töltike



Hozzávalók 6-8 személyre : 60 dkg darált sertéshús, 15 dkg rizs, 1 nagy fej hagyma,1 evőkanál zsír, 4 dl sűrű paradicsomlé, 30-35 szőlőlevél+10 a tepsi aljába, só, bors, fűszerpaprika, szódabikarbóna, tejföl a tálaláshoz. 

Elkészítése:  


1. A darált húst összekeverjük a rizzsel, illetve az apróra vágott és zsírban megdinsztelt hagymával. Sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük. 


2. A szőlőlevelek szárait levágjuk, egyenként alaposan megmossuk.
3. Vizet forralunk, hozzáadunk 1 teáskanál sót és 1 teáskanál szódabikarbónát, majd a szőlőleveleket 1 perc alatt leforrázzuk benne. 


4. A levelekre nagyujjnyi vastag masszát teszünk, szorosan felcsavarjuk, majd a két végén újjal bedugjuk a levelet. 
5. Egy tepsit kibélelünk forrázatlan szőlőlevelekkel, ráhelyezzük a töltikéket és megszórjuk az apróra vágott kaporral. 


6. Rátöltjük a paradicsomlevet és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp hogy ellepi a töltikéket. 
7. A tepsit lefedjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 1 órát főzzük. Tejföllel tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...