2018. június 26.

Töltött kápia paprika



Hozzávalók 3 személyre: 6 kápia paprika, 30 dkg darált hús, 20 dkg basmati rizs, 2 újhagyma, 1-2 paradicsom, 1 dl ketchup, olaj, só, bors, 3 szál petrezselyemzöld.

Elkészítése:

1.      A paprikát kicsumázzuk, sós vízben 3 percig forrázzuk.
2.      1 apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelünk, a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is. A rizst sós vízben 12-15 percig főzzük, majd leszűrjük.


3.      A darált húshoz adjuk a hagymát, 2 evőkanál főtt rizst, a ketchup felét, a tojást, sózzuk, borsózzuk, összekeverjük.
4.      A paprikákat megtöltjük a darált húsóos masszával.


5.      A megmaradt hagymát a paradicsommal együtt apróra vágjuk, kiolajozott tepsibe szórjuk, ráhelyezzük a megtöltött paprikákat és meglocsoljuk a megmaradt ketchuppal.
6.      Kevés vizet öntünk alá és forró sütőben, 30 percig sütjük. 

A megmaradt, párolt rizzsel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...