2018. július 4.

Morzsás halszeletek



Hozzávalók 4 személyre: 1 kg tőkehalfilé, 3 tojás, 3 evőkanál liszt, 40 dkg zsemlemorzsa, 1 evőkanál fűszerpaprika, 1 teáskanál fokhagymapor, só, bors, olaj a sütéshez. 

Elkészítése: A halfilét hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel alaposan felitatjuk róla a vizet, majd tetszőleges darabokra vágjuk, sózzuk, borsózzuk. A tojásokat felverjük, rászórjuk a lisztet és csomómentesre kavarjuk, sózzuk, borsózzuk(palacsinta állagú masszát kell kapjunk). A zsemlemorzsát összekeverjük a fűszerpaprikával meg a fokhagymaporral, az olajat pedig felhevítjük. A halszeleteket a tojásos masszába mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és a közepesen forró olajban aranysárgára sütjük. Rácsra szedve hagyjuk, hogy a fölösleges olaj lecsöpögjön. Zöldséges kuszkusszal vagy más, tetszés szerinti körettel tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...