2018. augusztus 30.

Háromszínű ribizlis sütemény

     


Hozzávalók :  

a sárga réteghez: 5 tojás sárgája, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj,  3 evőkanál tej, 5 evőkanál liszt,  1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só;

a fehér réteghez: 5 tojás fehérje, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 5 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor;

a kakaós réteghez: 1 evőkanál kakaó;

egyéb hozzávalók: 20 dkg ribizli,  1 evőkanál keményítő, porcukor.

Elkészítése:  

A ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük. A tojássárgáját kikavarjuk  a cukorral, hozzáadjuk az olajat meg a tejet, és végül a sütőporral meg a sóval összevegyített lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekavarjuk az olajat meg a sütőporral elvegyített lisztet.  Egy tálba kiveszünk kb. 1/3 -ot a sárga és 1/3-ot a fehér masszákból, ezekhez hozzáadjuk a kakaót és összekeverjük. Egy kivajazott és kilisztezett kalácsformába betesszük  a megmarat sárga masszát, rákanalazzuk a barna masszát, egy villával 2-3 örvényt csinálunk bele, majd rásimítjuk a  megmaradt fehér masszát. A ribizlit összekavarjuk a keményítővel és a sütemény tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 percig sütjük.  Ha kihűlt megszórjuk porcukorral és szeletekre vágva tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...