2018. október 19.

Bográcsos-paradicsomos ponty - Plachie de crap la ceaun


Hozzávalók 6 személyre: 12 szelet pontyhús, 1 kg kápia paprika, 10 dkg füstölt szalonna, 3-4 hagyma, 1 kg  paradicsom, 4-5 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, bazsalikom, só, bors,  olaj.

Ingrediente pentru 6 persoane: 12 medalioane de crap, 1 kg ardei kapia, 100 g slănină afumată, 3-4 cepe, 1 kg roșii, 4-5 căței usturoi, 1 legătură frunze de pătrunjel,  ½ legătură busuioc, sare, piper,  ulei.


Elkészítése: - Prepararea:



A halszeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük, majd lesózzuk és hideg helyen 2 órát állni hagyjuk.
Medalioanele de pește se spală, se lasă la scurs, apoi se sărează și se pun la rece pentru 2 ore.

Előkészítjük a szenet a grillrács és a bogrács alatt.
Se pregătește focul pentru ceaun, se încinge grătarul.


A kápiapaprikát a forró grillrácson körbesütjük.
Se coc ardeii kapia, de jur împrejur, pe toate părțile.

Egy edénybe rétegezzük, lesózzuk, konyharuhával letakarjuk, hogy beizzadjanak, 10-15 percig állni hagyjuk.
Se pun într-un vas, se presară cu sare, se acoperă cu un ștergar și se lasă deoparte 15-20 minute.


A halrácsot megkenjük olajjal, beletesszük a halszeleteket, majd a forró grillrácson megsütjük, többször megforgatjuk.
Se unge grătarul cu puțin ulei, se pun rondelele de pește, se închide și se prăjește pe grătarul încins, întorcându-l de mai multe ori.

A paprikának a vékony, megégett héját lehúzzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd apróra vágjuk.
Ardeii se curăță se pielița neagră, se scot ccotoarele, se spală și se lasă la scurs, apoi se mărunțesc.


Az apró kockákra vágott szalonnát a felhevített bográcsban kisütjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük.
Se prăjește în ceaun slănina tăiată cubulețe, se adaugă ceapa mărunțită și se înăbușă amestecând încontinuu.

Hozzáadjuk a paprikát, közepes lángon, tovább kavarva  sütjük.
Se adaugă ardeii kapia, se înăbușă în continuare la foc moderat, amestecând des.


A paradicsomokat leforrázzuk, héját lehúzzuk, majd összevágjuk és a paprikához adjuk.
Roșiile se opăresc, se curăță de pieliță, se mărunțesc și se adaugă în ceaun.

A zöldfűszereket és a fokhagymát apróra vágjuk, összekeverjük  1 evőkanál sóval és kevés olajjal.
Se mărunțesc verdețurile și usturoiul, se amestecă cu 1 lingură de sare și puțin ulei.


1 l vizet töltünk a bográcsba, megszórjuk borssal és hozzáadjuk a zöldfűszeres keveréket. Lefedjük, közepes lángon főzzük, néha megkavarjuk.
Se toarnă 1 l de apă peste legume, se condimentează cu amestecul de verdețuri și piper. Se fierbe acoperit, la foc moderat, amestecând din când în când.

Mikor a mártás besűrűsödik, beletesszük a megsült halszeleteket, 2-3 percig rotyogtatjuk, majd félrehúzzuk és 30 percig állni hagyjuk, majd puliszkával tálaljuk.
Când sosul s-a îngroșat, se adaugă cu grijă medalioanele de pește, se lasă să dea 2-3 clocote, apoi se ia ceaunul deoparte și se lasă să stea 30 minute, pentru a se pătrunde gusturile. Se servește cu mămăligă.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...