2018. december 4.

Baconbe tekert sajtos fasírtrudak - Bastonașe de carne cu cașcaval



Hozzávalók 6 személyre: 50 dkg sertés lapocka, 50 dkg pulykacomb, 15 dkg félkemény sajt, 1 kis hagyma, 1 sárgarépa, 2-3 tojás, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, 2 cikk fokhagyma, 5 dkg vaj, 18 szelet bacon, só, bors, olaj.

Elkészítése: A sajtot 18 db, 4-5 cm hosszú rúdra vágjuk, 15 percre fagyasztóba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A vajat 2 evőkanál olajjal felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát meg a sárgarépát, megdinszteljük, a végén belekavarjuk az áttört fokhagymát is. Hűlni hagyjuk.  A kétféle húst ledaráljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a hagymás keveréket meg a zsemlemorzsát, sóval és borssal ízesítjük, alaposan összedolgozzuk. 10 percig hűtőbe tesszük, majd 18 részre osztjuk.  A húsmasszákat egyenként tenyérben ellapítjuk, középre teszünk egy-egy sajtrudat, majd a masszát a sajt köré formázzuk, végül pedig egy-egy szelet baconbe csavarjuk. Közepesen forró olajban megsütjük.

Megjegyzés: Tetszés szerint bármilyen húsból vagy többféle húsok keverékéből készíthetjük. A félig átfagyott sajt nehezebben olvad fel, így sütés közben nem fog kifolyni.




Bastonașe de carne cu cașcaval    

Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g spată de porc, 500 g pulpă de curcan, 150 g cașcaval tare, 1 ceapă mică, 1 morcov, 2-3 ouă, 3-4 linguri pesmet, 2 căței de usturoi, 50 g unt, 18 felii bacon, sare, piper, ulei.

Prepararea: Cașcavalul se taie în 18 bucăți de bastonașe, lungi de 4-5 cm și se pun în congelator pentru 15 minute. Untul se încinge cu 2 linguri de ulei, se adaugă ceapa mărunțită și morcovul dat pe răzătoarea mică, se călesc 3-4 minute, apoi se adaugă usturoiul pisat, se ia deoparte și se lasă la răcit. Cărnurile se dau prin mașina de tocat carne, se adaugă amestecul de ceapă, ouăle și pesmetul, se asezonează cu sare și piper și se amestecă bine. Compoziția se pune la rece pentru 10 minute, după care se împarte în 18 părți egale. Se ia fiecare parte de compoziție în mâna unsă cu ulei, se aplatizează puțin, se pune în mijloc un bastonaș de cașcaval și se dă formă lunguiață, după care se înfășoară cu o felie de bacon.  Se modelează toată compoziția, apoi se prăjesc crochetele la foc moderat, în ulei încins.

Sugestie: Compoziția de carne se poate prepara și din carne de pui, sau alte combinații de cărnuri. Cașcavalul puțin înghețat se topește mai greu, deci nu se va scurge la prăjire.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...