2018. december 11.

Konfitált oldalas - Confit de costiță de porc




Hozzávalók 6 személyre: 1,5 kg oldalas, só, bors, csípős fűszerpaprika, 1 fej fokhagyma, 4-5 babérlevél, 1-2 rozmaringág, 4-5 borsikafűág, 1 teáskanál szemesbors, 1-1,5 liter sertészsír.


Elkészítése: Az oldalast sóval, borssal, füstölt fűszerpaprikával és az áttört fokhagyma felével bedörzsöljük, lefedjük, hideg helyen 1-2 napig állni hagyjuk. Felhasználás előtt hideg vízzel lemossuk, szárazra töröljük, majd lehetőleg egy olyan edénybe helyezzük, amekkora a hús. Rászórjuk a szemesborst, a megmaradt fokhagymacikkeket, a babérlevelet és a fűszerágakat, majd rátöltünk annyi megolvasztott sertészsírt, hogy a húst teljesen befedje. Az edényt alúfóliával lefedjük és 8-10 órára betoljuk a 90 fokra előmelegített sütőkemencébe  . Tálalás előtt tepsibe helyezzük, forró sütőben rápirítunk. Párolt lilakáposztával vagy más, tetszés szerinti körettel tálaljuk. 



Confit de costiță de porc

Ingrediente (pentru 6 persoane): 1,5 kg costiță de porc, sare, piper, boia, 1 căței de usturoi, 4-5 foi dafin, 1-2 crenguțe de rozmarin, 4-5 crenguțe de cimbrișor, 1 linguriță piper boabe, 1-1,5 litri de untură topită.

Prepararea: Costița se asezonează  cu sare, piper, boia și jumătate din usturoiul pisat, se acoperă cu folie alimentară și se pune la rece pentru 1-2 zile. Înainte de preparare se spală cu apă rece, se usucă și se pune într-un vas, nu mai mare decât costița. Se pun crenguțele de rozmarin și cimbrișor, piperul, foile de dafin și usturoiul rămas, se toarnă untură cât să acopere de tot carnea. Vasul se acoperă cu capac sau cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul pe vatră preîncălzit la 90 grade, pentru 8-10 ore. Se lasă în untură până se răcorește, înainte de servire se scoate din untură, se pune pe o tavă și se rumenește la foc mare. Se servește cu varză roșie călită, sau alte garnituri după plac. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...