2018. december 5.

Narancsos-mézes csirkecombok



Hozzávalók 3  személyre: 6 alsó csirkecomb, 6 dkg olvasztott vaj, 1 teáskanál fűszerpaprika, 1 teáskanál fokhagymapor, 2 narancs, 2 evőkanál méz, só,  színes bors, kakukkfű, rozmaring.  


Elkészítése: A csirkecombokat szárazra töröljük, rátöltjük a vaj felét, jól bedörzsöljük, majd megszórjuk a fűszerpaprika meg a fokhagymapor keverékével és a kakukkfűvet. Letakarjuk, 2-3 órát a konyhapulton hagyjuk. 1 narancsot szelekre vágunk, a másiknak kiszorítjuk a levét, összekeverjük a mézzel és a megmaradt és felmelegített vajjal. A narancsszeletek felét egy hőálló tál aljára tesszük, ráhelyezzük a combokat és rátöltjük a mézes keveréket. Megszórjuk sóval meg frissen őrölt borssal, melléhelyezzük a megmaradt narancsszeleteket és a rozmaringot. Tetejére sütőpapírt teszünk, előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon, 40 percig sütjük. Az utolsó 15 percben levesszük a sütőpapírt. 10 percig pihentetjük, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...