2019. január 14.

Gyömbéres-vörösboros felvágott



Hozzávalók: 1,2 kg tarja(édespecsenye), 1 teáskanál porcukor, 1 teáskanál fűszerpaprika, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál szegfűbors, 5 cikk fokhagyma, diónyi gyömbér, 2 rozmaringág, 3-4 szál petrezselyemzöld, 2 dkg só, 2 dl vörösbor.


Elkészítése: A húst kb. 2 cm vastag szeletekre, majd kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a sót, a fűszereket, az áttört fokhagymát meg a lereszelt gyömbért és az apróra vágott zöldfűszereket, majd alaposan összegyúrjuk, közben adagolva a bort. Dupla rétegű fóliát kiterítünk, rápakoljuk a masszát, majd felcsavarjuk, a végeknél pedig többször átcsavarjuk, míg a rúd feszessé válik. A fóliavégeket alátűrjük, majd az egészet sütőpapírba csavarjuk és egy éjszakára hűtőben tároljuk. Másnap egy tepsibe tesszük,  kevés vizet öntünk alája és 130 fokon, 2 órát pároljuk. Hidegen szeleteljük.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...