2019. április 25.

Csokoládés vaníliakrémes piskótatekercs- Ruladă cu cremă de vanilie și ciocolată




Hozzávalók:
a piskótalaphoz: 5 tojás, 6 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, csipetnyi só, 2 evőkanál porcukor;
a csokoládés krémhez: 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 10 dkg 50 %-os kakaótartalmú csokoládé;
a vaníliás krémhez: 1 tasak vanília ízű pudingpor, 3 evőkanál cukor, 3,5 dl tej, 2 dl habtejszín;
a csokoládémázhoz: 10 dkg tejcsokoládé, 2 evőkanál olaj.

Elkészítése:


1.      A tojássárgáját fehéredésig kavarjuk a sóval és 4 evőkanál cukorral, hozzáadjuk az olajat. A fehérjét kemény habbá verjük a megmaradt cukorral, majd a két masszát összekavarjuk és beleforgatjuk a lisztet.
2.      Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, előmelegített sütőben, 175 fokon, 15 percig sütjük.
3.      Kivesszük, azonnal rászórjuk a porcukrot, egy újabb sütőpapírral letakarjuk, majd feltekerjük, az egészet pedig egy nedves konyharuhába csavarjuk és hűlni hagyjuk.


4.      A vajat a csokoládéval és a porcukorral kis lángon összeolvasztjuk és egynemű krémmé kavarjuk.
5.      Többször átkavarva, szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk.
6.      A pudingport  a cukorral és a tejjel megfőzzük, közvetlen a tetejét fóliával lefedjük és hűlni hagyjuk, majd összekavarjuk a felvert habtejszínnel.
7.      A piskótalapot kicsavarjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírokat és lekenjük, előbb a csokoládékrémmel, majd pedig a vaníliás krémmel. Szorosan felcsavarjuk, 2-3 órára hűtőbe tesszük.
8.      A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekavarjuk az olajat, majd a tekercsre öntjük. További 1 órát hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.





Ruladă cu cremă de vanilie și ciocolată

Ingrediente: 

pentru blat:5 ouă, 6 linguri zahăr, 5 linguri făină, 1 lingură ulei, un praf de sare 2 linguri zahăr pudră; pentru crema de ciocolată: 50 g unt, 100 g ciocolată cu 50 % conținut de cacao; pentru crema de vanilie: 1 plic praf de budincă cu gust de vanilie,  3 linguri zahăr, 350 ml lapte, 200 ml frișcă vegetală; 
pentru glazură: 100 g ciocolată de lapte, 2 linguri ulei.

Prepararea: 
1.      Gălbenușurile se bat cu sarea și 4 linguri de zahăr până când se obține o spumă densă, se incorporează uleiul. Albușurile se bat spumă cu zahărul rămas, după care se amestecă cele două compoziții și se incorporează făina.
2.      Compoziția se nivelează într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt și se coace 15 minute la 175 grade.
3.      Se scoate din cuptor, se presară cu zahărul pudră, se acoperă cu o nouă foaie de hârtie de copt, se rulează și se înfășoară într-un șervet umed.
4.      Se topește pe foc mic untul cu ciocolata și zahărul pudră.
5.      Se amestecă până când se obține o cremă omogenă, se lasă la răcit la temperatura camerei.
6.      Praful de budincă se amestecă cu zahărul, și laptele, se fierbe, se lasă la răcit, apoi se incorporează frișca bătută.
7.      Se desface foaia de blat, se trage hârtia de copt, se unge cu crema de ciocolată, apoi cu crema de vanilie. Se rulează, se înfășoară înapoi în hârtia de copt și se pune la rece.
8.      Ciocolata se topește pe aburi, se amestecă cu uleiul  și se glasează rulada. Se lasă la răcit peste noapte. Se feliază a doua zi.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...