2019. április 24.

Zöldfűszeres báránycomb - Pulpă de miel cu verdețuri




Hozzávalók 4-5 személyre: 1 első vagy hátsó báránycomb, 20 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna, 5 szál újhagyma, 5 szál fokhagyma zöldjével együtt, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, kevés fűszerpaprika, 2-3 ág rozmaring, ½ piros paprika, 1,5 dl fehérbor, 2-3 dl húsleves, olaj.

Elkészítése:  A báránycombot megmossuk,  megtisztítjuk a hártyától, sóval, borssal és kevés fűszerpaprikával bedörzsöljük, majd a szalonnaszeletekkel körbetekerjük. A zöldhagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet és a rozmaringot felvágjuk, 2 evőkanálnyit félreteszünk a tálaláshoz, felét egy kiolajozott tepsi aljára szórjuk, ráfektetjük a báránycombot és rászórjuk a megmaradt zöldeket.  Aláöntjük a bort meg a húslevest, fóliával lefedjük, forró sütőben 50 percig pároljuk, majd a végén levesszük a fóliát és pirulni hagyjuk. Tálaláskor rászórjuk az apróra vágott paprikát meg a félretett zöldeket és tetszés szerinti körettel  szolgáljuk fel. 




Pulpă de miel cu verdețuri            
Ingrediente pentru 5-6 persoane: 1 pulpă de față sau de spate, 200 g bacon feliat, 5 cepe verzi, 5 usturoi verzi, 1 legătură frunze de pătrunjel, 2-3 crenguțe de rozmarin, sare, piper, puțină boia, ½ ardei roșu, 150 ml vin alb, 200-300 ml supă de oase, ulei.

Prepararea:  Pulpa de miel se spală, se curăță de pieliță, se asezonează cu sare, piper și puțină boia, după care se înfășoară cu feliile de bacon. Ceapa și usturoiul verde se mărunțesc împreună cu frunzele de pătrunjel și rozmarin și se pun deoparte 2 linguri pentru decor. Jumătate din verdețurile rămase se pun într-o tavă unsă cu puțin ulei, se așază pulpa și se presară cu verdețurile rămase. Se toarnă vinul și supa de oase, se acoperă cu folie și se introduce în cuptor la 180 grade pentru 50-60 minute, după care se ia folia și se rumenește puțin. La servire se presară cu verdețurile puse deoparte și cu ardeiul tăiat cubulețe.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...