2019. június 28.

Cukkinis kekk - Chec cu dovlecei



Hozzávalók: 4 tojás, 25 dkg reszelt cukkini, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 5 dkg kakaó, 1 dl olaj, 1 dl joghurt,  1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 citrom leve és reszelt héja, csipetnyi só, 20 dkg málna vagy szeder.

Elkészítése: A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, az olajat meg a joghurtot. A lisztet összekavarjuk a kakaóval, a sóval és a  szódabikarbónával, majd beledolgozzuk a tojásos krémbe. Legvégül belekavarjuk a reszelt cukkinit is. A masszát kivajazott, kilisztezett, hosszúkás tepsibe öntjük és 180 fokon, 35-40 perc alatt kisütjük. Tetszés szerint gyümölccsel tálaljuk.




Chec cu dovlecei              

Ingrediente: 4 ouă, 250 g dovlecei rași, 200 g zahăr, 200 g făină, 50 g cacao, 100 ml ulei, 100 ml iaurt, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, zeama și coaja rasă de la 1 lămâie, un praf de sare, 200 g zmeură sau fructe de pădure, zahăr pudră.

Prepararea:  Ouăle se sparg într-un castron, se bat cu zahărul, apoi se adaugă coaja și zeama de lămâie, uleiul și iaurtul. Făina se amestecă cu cacaua, sarea și bicarbonatul de sodiu, se incorporează în compoziția de ouă, iar la final se amestecă și dovleceii. Compoziția se toarnă într-o formă de cozonac, de cca. 10x22-24 cm și se coace 35-40 minute la 180 grade. După răcire se presară cu zahăr pudră, se feliază și se servește cu fructe după plac.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...