tag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post2335593129376544412..comments2024-03-26T02:54:52.990+02:00Comments on Aleda konyhája: Kolozsvári szalonnaAdélhttp://www.blogger.com/profile/14635730746794271816noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-50337554832664103912024-03-13T15:51:18.436+02:002024-03-13T15:51:18.436+02:00köszönöm kipróbálom biztos finomköszönöm kipróbálom biztos finomAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-28567640260872559572024-02-23T11:44:56.752+02:002024-02-23T11:44:56.752+02:00Nem kell használni pác sót, a sima, jódmentes só t...Nem kell használni pác sót, a sima, jódmentes só tökéletes, nem romlik meg. <br />Tökéletes a utolsó hozzászóló módszere, Nagymamám is midig így készítette és jó volt. Adélhttps://www.blogger.com/profile/14635730746794271816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-6434759261549499662024-01-27T19:43:37.785+02:002024-01-27T19:43:37.785+02:00Szia!
Kihagyhatod a pác-sót nyugodtan, én sem rako...Szia!<br />Kihagyhatod a pác-sót nyugodtan, én sem rakok hozzá soha, csak sima asztali sót (nem jódozottat).<br />10 liter pácléhez szoktam tenni 1,2-1,5kg konyhasót.<br />Nagyobb húsokat, sonkát, pácolás előtt 1-2 hétig sózva tartom, különösen figyelve ha van benne csontos rész, a csont és a hús között nagyon meg kell tömni sóval.Naponta forgatni , ha kell rásózni. Sok levet enged, van aki leönti, van aki nem, én nem szoktam. Két hét után kiveszem, hideg vízzel teljesen lemosom a sótól, és a kiázott létől, majd ráöntöm a páclevet, és még ebben áll két hetet. Két nap szikkasztás és füst....<br />Így biztosan nem romlik meg<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-36152146003430348232024-01-12T13:22:06.869+02:002024-01-12T13:22:06.869+02:00Kedves Alexa
Sokáig kerestem olyan receptet ami ne...Kedves Alexa<br />Sokáig kerestem olyan receptet ami nem használ pácsót. Ebben nincs, ha jól látom. Valóban kihagyhatom? <br />Nagyobb húsoknál is (angolszalonna, csülök, sonka) is kihagyhatom a pácsót?<br />Köszönöm<br />Gábor <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-86251141328155966712023-01-31T10:55:02.132+02:002023-01-31T10:55:02.132+02:00Köszönöm ès is imádom
Köszönöm ès is imádom<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-54259033363305399552023-01-05T19:06:25.013+02:002023-01-05T19:06:25.013+02:00A leg finomabb! A leg finomabb! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-24099242147411648262022-09-04T21:03:20.358+03:002022-09-04T21:03:20.358+03:00Ez az igazi !Ez az igazi !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-25073961214381470232020-12-23T13:05:38.140+02:002020-12-23T13:05:38.140+02:00Érdemes a Penny-t figyelni, mert rendszeresen van ...Érdemes a Penny-t figyelni, mert rendszeresen van bőrös császárszalonna és a csomagok között a képen látható szépséges kolozsvári is szokott lenni.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14697529686529824817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-16364901193929582142020-10-11T06:58:30.747+03:002020-10-11T06:58:30.747+03:00És hol itt aszalonna? Ez szín hús. A lányaim is az...És hol itt aszalonna? Ez szín hús. A lányaim is az ilyen szalonnát szeretik. Gyönyörű anyagrobertokomaromihttps://www.blogger.com/profile/00034702015216380683noreply@blogger.com