tag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post4958170528531897115..comments2024-03-26T02:54:52.990+02:00Comments on Aleda konyhája: Hóstáti káposztaAdélhttp://www.blogger.com/profile/14635730746794271816noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-229864445853075972013-08-15T18:59:40.969+03:002013-08-15T18:59:40.969+03:00Már én is izgatottan várom, hogy az enyém elkészül...Már én is izgatottan várom, hogy az enyém elkészüljön:) Éppen ma "kezeltem" le, egészen bíztató!:) <br />Ha nem is hóstáti, de saját készítésű savanyított káposzta lesz:)Rozahttps://www.blogger.com/profile/08523274584945791015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-87411902938027946222012-02-10T16:27:44.955+02:002012-02-10T16:27:44.955+02:00Nincs is annál jobb, mint a hóstáti káposzta! a Na...Nincs is annál jobb, mint a hóstáti káposzta! a Nagyapám is hóstáti volt, külön örülök, hogy megemlítetted az itteni őstermelőket!Mártihttps://www.blogger.com/profile/06632153147609737029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-65715757605883920932012-02-10T13:06:16.317+02:002012-02-10T13:06:16.317+02:00Hát igen, a korhelyleves, számtalan Szilveszteri m...Hát igen, a korhelyleves, számtalan Szilveszteri menü zárófogása :-) <br /><br />A hóstátiak a hordót megrakták káposztával, és legfelülre egy nagy (mész)követ raktak, részben nehezéknek, részben a keletkező sav semlegesítésére. Mikorar a káposzta kész lett, a kőből jó ha egy diónyi nagyságú maradt. Csak eszembe jutott :-)Hobbiszakácshttp://hobbiszakacs.blog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-56739622910252591502012-02-10T10:05:58.814+02:002012-02-10T10:05:58.814+02:00Nekem is nagyon hiányoztak a finom ételeid és a gy...Nekem is nagyon hiányoztak a finom ételeid és a gyönyörű képeid. Örülök, hogy újra itt vagy!!Maríahttps://www.blogger.com/profile/13039883199937310154noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-38371497668522513292012-02-09T23:01:43.418+02:002012-02-09T23:01:43.418+02:00Bizony, a Lactobacillus bulgaricus és a Streptococ...Bizony, a Lactobacillus bulgaricus és a Streptococcus thermophilus vitaminokat gyárt (K-vitamin pl.), és a laktózt (a tejben lévő cukrot) tejsavvá alakítja, ezzel az emésztőrendszert kissé savassá teszi, amely gátolja a kórokozók szaporodását.<br />GYerekkoromban én is csak házi savanyított káposztát ettem. Mamáék készítették, fahordóban, hmmm...Anazarhttps://www.blogger.com/profile/03261720168280374444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-19167885486122212592012-02-09T21:52:49.756+02:002012-02-09T21:52:49.756+02:00Nagyon szép szálas ez a káposzta! Nagyon szeretem ...Nagyon szép szálas ez a káposzta! Nagyon szeretem a káposztás ételeket!<br />Végre már hogy itt vagy hiányóltalak!Évahttps://www.blogger.com/profile/16039663404789252611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-58074592573978202092012-02-09T21:23:01.015+02:002012-02-09T21:23:01.015+02:00Minden jó, ha a vége jó! Jó hogy megkerültél és ör...Minden jó, ha a vége jó! Jó hogy megkerültél és örülök hogy még egy ügyes munkatárssal bővült a Csapat! Nagy gratula!!!Jucihttps://www.blogger.com/profile/17983849155870498361noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-14493935663794377752012-02-09T21:13:23.474+02:002012-02-09T21:13:23.474+02:00De örülök, hogy minden rendben! Komolyan aggódtam!...De örülök, hogy minden rendben! Komolyan aggódtam!<br />Különben szólok, hogy megsütöttem a Winter tortád, imádta mindenki, nehogy kihagyd mert felraktam, csak már régen!! :DD<br /><br />Savanyú káposztát csak székely káposztában szoktam használni, zöldségeslén veszem, nem tudom, hogy az olyan-e mint az itt bemutatott. A korhelylevest ki kellene próbálnom! :)Barbi konyhájahttps://www.blogger.com/profile/14333899558199361703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-41476574013680065562012-02-09T16:57:52.710+02:002012-02-09T16:57:52.710+02:00Szia Aleda! De jó, hogy végre előkerültél! Hiányol...Szia Aleda! De jó, hogy végre előkerültél! Hiányoltunk már nagyon!Csiperkehttps://www.blogger.com/profile/15115172834362925398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-42562652978371993112012-02-09T15:13:14.544+02:002012-02-09T15:13:14.544+02:00Kedves Aleda!
Isten hozott, örülök neki nagyon, ho...Kedves Aleda!<br />Isten hozott, örülök neki nagyon, hogy visszatértél!! Hiányoztál ám sokunknak itt!!! :-)<br />Télen nincs is jobb, mint a házi, hordóban savanyított káposzta!! A bolti még csak meg sem közelíti!!! Ès igazad van, nagyon-nagyon egészséges ám!! <br />Remélem most már megint rendszeresen írsz majd nekünk, üdv:Krisz! :-DCulinaria Ungariahttps://www.blogger.com/profile/15879552460966489581noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-88559392134270632522012-02-09T14:52:53.667+02:002012-02-09T14:52:53.667+02:00Tíz éve még én is magam savanyítottam a káposztát,...Tíz éve még én is magam savanyítottam a káposztát, igaz nem fa hordóban, hanem 30 literes műanyag edényben. A vecsési ismerőseinktől kapott recept alapján egész köménnyel, borssal,babérlevéllel, a legfelső sorra pedig 1-2 felcikkezett birsalmát is tettem.Tényleg nagyon finom volt.marisz57https://www.blogger.com/profile/13621747415690644493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-72282891970251992752012-02-09T14:10:46.383+02:002012-02-09T14:10:46.383+02:00Nagy kedvenc nálunk a savanyított káposzta ilyenko...Nagy kedvenc nálunk a savanyított káposzta ilyenkor télen, és ennek tényleg annyira szép a színe, valamint gyönyörű vékony. Régen Anyukámék is készítettek házilag savanyított káposztát minden ősz végén, de 1-2 éve már nem... picit sok vele a gond. (ugyanígy készítették Ők is, ahogy leírtad) Nagyon finom és isteni ropogós volt! Mi savanyúságnak is nagyon szeretjük valamilyen főétel mellé (amihez illik persze).Gabriellahttps://www.blogger.com/profile/00078689518076687991noreply@blogger.com